Klassisk svensk massage

Klassisk svensk massage innebär att man arbetar med mjukdelsvävnader, dvs. musklerna, ligamenten och ledbanden.

Behandlingen innebär att man bearbetar musklerna så att blodet får lättare att ta sig in i musklerna och ta med sig slaggprodukter. Slaggprodukter är t.ex. döda celler, mjölksyra och annat skräp som lossnar när man masserar.
Massagen löser också upp spänningar, så kallade muskelknutor och ökar genomströmningen av blod och lymfa i kroppen.

När musklerna masseras så ökar blodgenomströmningen i kroppen och nytt syre och blod kommer till muskelfibrerna som på sätt reparerar sig. Läkning och återhämtning påskyndas.

Den klassiska svenska massagen lindrar också ömmande muskler, ger ökat välbehag och frisläpper oxytocin, kroppen lugn- och ro-hormon.

Att massagen gör så att oxytocin frisläpps i kroppen är en fantastisk effekt, du känner dig lugnare, pulsen går ner och du känner dig avslappnad !
Är du stressad så är massage superbra då oxytocin har en positiv effekt på kortisolet, stresshormonet, som bryts ned snabbare.

För att öka cirkulationen är det bra att ta en helkropps-behandling, där både armar, ben och rygg får sig en genomkörare.
Man skall också efter en massagebehandling dricka mycket vatten. Genom att göra detta så hjälper man kroppen att rensa ut slaggprodukterna.

Vänta inte - Boka nu direkt !

Varför massage ?

Massage kan ges i behandlande syfte, som vid muskelsmärta, men även i förebyggande syfte och såklart även som ren avslappning.

Vad är PNF-töjning ?

PNF står för Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering och innebär att man töjer på en enskild muskel, för att på så sätt få bort spänningen. Denna behandlingen ger oftast en mer långvarig effekt än bara massage

Vad är idrottsmassage ?

Idrottsmassage är i princip klassisk massage men med djupgående grepp och koncentrerat på en muskel där det finns spänningar. Idrottsmassagen används ofta vid muskeltöjningar och i kombination med massage.

Massagens effekter

  • Minskar muskelspänningar och smärta
  • Ger ökad blodcirkulation
  • Motverkar stress
  • Ger ökad rörelseförmåga
  • Ger smidigare bindväv
  • Ger ökat allmänt välbefinnande